Ana Sayfa » » Sevilen Animeler Top 5

Sevilen Animeler Top 5

Bazı animeler vardır ki,diğerlerinin arasından sıyrılıp adeta bir efsaneye dönüşmüştür.Bugün size bunlardan 5'ini göstereceğim.

1-One Piece
Korsanların en büyüğü olan Kral Gold Roger,idam edilecektir.İdam edilmeden önce bütün servetinin Grand Line'de bulunduğunu söyler.Fakat Grand Line girilmesi neredeyse imkansız ve hayatta kalmanın zor olduğu bir yerdir.
Ana karakterimiz olan Monkey D.Luffy'nin en büyük hayali korsanların kralı olmak ve Gold Roger'ın hazinesini ele geçirmektir.Küçüklüğünden beri korsan olmayı hayal eden karakterimiz,yanlışlık eseri bir şeytan meyvesi(Akuma No Mi) yer.One Piece'de 3 farklı şeytan meyvesi bulunmaktadır ve bunları yiyenlere özel güçler bahşederler.Fakat bunun bedeli asla yüzememektedir.Kahramanımızın yediği meyve onu lastik bir çocuğa dönüştürür.Aradan yıllar geçer ve Luffy denize açılır.Macerası boyunca ekibini toplayıp Gold Roger'ın hazinesini arayacaktır.
Benim hep izlemek istediğim fakat Bleach yüzünden vakit ayıramadığım aksiyon-komedi karışımı bir animedir.



2-Naruto
Naruto'yu bilmeyen yoktur değilmi?Hepimiz izlemiş yahut mutlaka adını duymuşuzdur.İlk olarak normal versiyonu çıkmıştır.Ardından filmi ve yeni bir versiyonu olan Naruto Shippuuden çıkmıştır. Benim de ilk çıktığı zamanlarda Yu-Gi-Oh'dan sonra en çok izlediğim animedir.Fakat yalnızca 40.bölümüne kadar izleyebildiğim için-hep cahillik işte, aldırmayın bana :)-sonralarda ne olduğunu bilmiyorum.Sadece konusunu özet geçeceğim.
Naruto adlı ana karakterimiz içine hapsedilmiş kyubii-dokuz kuyruğu olan efsanevi bir tilki-halk tarafından yaratık olarak görülüp dışlanmıştır.Narutonun amacı Ninja Akademisi'ni bitirip bir Hokage olmaktır.Akademinin ilk kısmını bitirip genin olarak mezun olan Naruto,yakın arkadaşları olan Sakura ve Sasuge ile chunin olabilmek için yepyeni eğitimlere başlar.Afacan bir kişiliğe sahip olan Naruto,içinde bulunan kyubii'nin gücünü yavaş yavaş anlayacaktır.


3-Bleach
Kurosaki İchigo,15 yaşında olan bir çocuktur.Ancak sıradışı bir beceriye sahiptir.Ölmüş insanların ruhlarını görebilmek ve onlarla konuşabilmektedir.Birgün bir ölüm tanrısı-shinigami-ile karşılaşır.Shinigami'nin ismi Kuchiki Rukia'dır.Rukia,İchigo'nun onu görebilmesine şaşırır ve onun büyük bir ruh gücüne sahip olduğunu fark eder.İchigo'nun peşinde olan Hollow geldiğinde ise Rukia yaralanır ve korunması için gücünü İchigo'ya verir.Macera o andan itibaren başlar.

Benim en sevdiğim anime olmakla beraber,aksiyon,duygusal,komedi içeriklerine sahip çok güzel bir animedir.Orjinalinden sonra filmi çıkmıştır.İzlemenizi tavsiye ederim.



4-High School DxD New
Önceki yazımda erotik içerikli animelerden bahsetmiştim.Hatırladınızmı?İşte High School karşınızda.

Hyoudou Issei tipik bir liselidir.Fakat hepimizden farklı bir isteği vardır.Bu karakterimiz ileride kendi haremini kurmak istemektedir.Aşk konusunda biraz şanssız olan Issei,ilk buluşmasında ölümcül bir şekilde yaralanmış ve ölmeye bırakılmıştır.Şansı birden döner ve Gremory klanının reisi olan Rias Gremory tarafından şeytan olarak yeniden diriltilir.Bu sebeple İssei kendini melekler ile şeytanların savaşı arasında bulur.Bir şeytanın uşağı olarak dirilmiş olmasına rağmen kendi fark etmese de harem hayalini yaşamaktadır.



5-Death Note
Yagami Light,lise son sınıfa giden ve üniversite sınavlarına hazırlanan bir öğrencidir.Light,Japonya'nın en zeki öğrencisi olmasına rağmen bir sebepten dolayı hayat ona zevk vermemektedir.Hergün giderek artan suçlar ve dünyanın kötülerle dolu olması fikri ona rahatsızlık vermektedir.
Bir gün ders sırasında gökyüzünden bahçeye bir defterin düştüğünü görür.Ders bittiği zaman bahçeye iner ve defteri alır.Açıp okumaya başladığında içinde şöyle bir yazı görür.
'Bu defterin içine adı yazılan insan ölecektir.'
Nedenini bilmeden defteri alır ve eve gider.Evde haberleri izlerken haberlerde bir adamın anaokuluna girip öğrencileri rehin aldığını görür.Defteri test etmek isteyen Light,adamın adını deftere yazar ve adam bir dakikadan kısa bir süre içerisinde ölür.Defterin bu özelliğinden dolayı şaşkına dönen Light,dünyayı daha iyi bir yer yapmak için diğer suçlulara da aynı şeyi yapacaktır.Fakat peşine dedektif L'nin takılacağını bilmemektedir.
Konusu nedeniyle hep izlemek istediğim bir animedir.Bleach bitsin sırada bu var.

Sizlere en çok sevilen 5 animeyi anlattım ve onlar hakkındaki düşüncelerimi açıkladım.İzleyip izlememek sizin kararınız.Hepinize mutlu ve animeli günler dilerim.Sonraki yazımda görüşmek dileğiyle.
/Fatih

1 yorum:

  1. Yazımı düzelttiği ve siteyi geliştirdiği için Yusufhan'a teşekkürler.Sitemiz hala aynı amaçları gütmektedir.Hepinize iyi animeli günler,mutluluklar dilerim.

    YanıtlaSil

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.